Skolefilm

SKOLEFILM

FILMKRAFT SKOLEFILM


Filmkraft Skolefilm er for unge til og med 17 år som enten bor i eller går på en skole i Nordjylland. Det er unge som endnu ikke går på en filmfaglig uddannelse. Deltagerne kan selv sende film ind, eller skolerne kan sende ind på vegne af eleverne.


Du kan deltage i Filmkraft Skolefilm på flere måder:

- Du vælger selv tema, historie og handling i din film.

- Du vælger en af nedenstående arbejdstitler.

- Du laver din egen arbejdstitel, som du arbejder ud fra.


Du kan tilmelde din film på flere måder:

- Du tilmelder selv din egen film.

- Klassen udvælger 2-3 film, som er resultatet af et filmprojekt i klassen. Underviseren tilmelder filmene på vegne af klassen.


Du kan læse mere om de generelle retningslinjer for deltagelse her.


HVORFOR SKAL VI ARBEJDE MED KORTFILM?


Digitaliseringen af filmproduktionen har gjort det super nemt og billigt at skabe film, samtidig med at nye distributionskanaler er opstået. Derfor kan alle nu til dags lave film og sende dem verden rundt, men det kræver en større indsats at skabe en god historie og formidle den til et publikum.


De unge talenter har mange gode idéer, og deres syn på verden og umiddelbarhed giver ofte nogle fantastiske historier, som vi rigtig gerne vil bringe ud i verden.


Filmmediet giver dine elever mulighed for at arbejde kreativt og koble teori med praksis. Det kræver en fælles indsats at lave en god film, og eleverne kan gruppevis afprøve roller som fotograf, klipper, producer, instruktør, skuespiller, caster, manuskriptforfatter m.fl.

Desuden får eleverne en vigtig indsigt i, hvad det vil sige at arbejde med ophavsrettigheder. F.eks. hvilken musik man må anvende, og hvad man ikke må anvende i sin film – noget der er vigtigt i dagens digitale verden, hvor alt deles overalt på nettet.

TILMELD JERES FILM TIL FILMKRAFT


Filmkraft Skolefilm er en fantastisk mulighed for dine elever, der arbejder med film! Her fuldendes arbejdet med kortfilmen med muligheden for at se deres filmproduktion på det store lærred i en rigtig biograf til Filmkraft Kortfilmfestival!


Filmkraft giver plads på lærredet til talenterne, og vi hylder dem med en vaskeægte prisuddeling og efterfølgende afterparty.

HVAD SKAL JEG VÆRE OPMÆRKSOM PÅ?


For at jeres kortfilm kan deltage i Filmkraft Skolefilm, er der nogle kriterier, der skal opfyldes. De kan alle læses her på hjemmesiden.


Du og dine elever har mulighed for at indsende alle de kortfilm, I har lyst til. Hvis I har mange kortfilm, anbefales det, at I udvælger de 3 bedste og indsender disse.


Blandt alle de indsendte skolefilm udvælges de nominerede, der vises til Filmkraft Kortfilmfestival i Biffen Nordkraft, Aalborg.

ARBEJDSTITLER

DEN SIDSTE NADVER


I skal lave en kortfilm på min. 5 min., maks. 10 min.

Filmen skal være inspireret af Den Sidste Nadver (men den må ikke handle om religion). Den skal handle om det som gruppe, at stå overfor en skræmmende og ukendt fremtid.


I skal lægge vægt på den skæve historie, og filmen skal være eksperimenterende visuelt og stemningsmæssigt.


Min. 1 af FN's verdensmål skal indgå i filmen, enten visuelt eller som tema.

I jeres lysside skal I eksperimentere med levende lys, reflektion eller begge.

DET 8. VIDUNDER


I oldtiden udviklede grækerne en liste over verdens syv vidundere. Mellem år 2000 og 2007 lavede Bernard Weber en afstemning, hvor der blev afgivet over 100 millioner stemmer. Resultatet var en ny liste over verdens syv vidundere: 1. Machu Picchu - Peru, 2. Petra – Jordan, 3. Colosseum – Italien, 4. Taj Mahal – Indien, 5. Chichen Itza – Mexico, 6. Den Kinesiske Mur – Kina, 7. Cristo Redentor – Brasilien


I skal lave en kortfim på min. 5 min., maks. 10 min.


Filmen skal vise, hvordan verdens 8. vidunder blev opdaget. Filmen skal laves som en ”baseret på virkelige hændelser”, men det må ikke være en dokumentar. I skal selv finde på eller udvælge det 8. vidunder.


I skal skiftevis bruge håndholdt kamera og kamera på stativ. I skal arbejde med klipning og lave mindst to action-scener.

DU KENDER DEN GODT


I skal lave en kortfilm på min. 3 min., maks. 10 min.


Filmen skal være en parafrase over en kendt storfilm, men den skal dog spejle dit liv.


I skal lægge vægt på genkendelige referencer. Referencerne bestemmer i selv – det kan f.eks. være replikker, lys, lyd, kostumer, narrativ m.fl.


Opgaven indeholder desuden, at holdet arbejder med copyrights i filmproduktion. Hvad må man "låne", og hvad må man kopiere.


Filmene skal være clearede, når de sendes ind til Filmkraft.