Juryen

JURYEN 2021

Jørgen RIber jury Filkmraft kortfilmfestival

IDA RUD

JURY (KORTFILM)Ida Rud har elsket film hele livet og har aldrig været i tvivl om, hvad drømmen var: at være en del af Troldspejlet. Det blev hun for fire år siden, hvilket blandt andet indebærer programmer til tv, podcast og søsterprogrammet Stegelmanns Score på P2, hvor hun som Jakob Stegelmanns medvært snakker om film- og spilmusik.


Derudover har hun i snart ti år været en del af Filmmagasinet Ekko, i en periode som assisterende redaktør.


Det skæve, det musikalske, det mærkelige og det animerede er nogle af de ting, hun sætter ekstra pris på i film, men hun er ikke kræsen - hun ser alt!


KRISTIAN JØRGENSEN

JURY (KORTFILM)Kristian Jørgensen er CEO og kreativ direktør ved Mayday film i Aalborg. Han har sin filmiske værktøjskasse på plads - men vigtigst af alt, erfaring fra produktion af levende billeder i alle afskygninger siden 1998.


Kristian elsker alt fra kortfilm til reklamefilm. Han er en af grundlæggerne af Filmkraft og støtter hvert år troligt op om festivalen både som sponsor og som juryhjælper (som han ydmygt kalder det selv). Vi andre kalder ham jury og han er knald dygtig til det.


MERETE STUBKJÆR

JURY (KORTFILM)Merete Stubkjær er leder af Filmværkstedet i Aarhus på sit andet år. Forinden var hun fastansat i det aarhusianske produktionsselskab Deluca Film, som line-producer og producer på flere julekalendere og spillefilm. Hun har stor tilknytning til filmmiljøet som filmfaglig konsulent og producent for unge talenter.


I rygsækken har hun erfaring fra 10 år som freelance produktionsleder, et år på Æstetik & Kultur v. Aarhus Universitet, halvandet års produceruddannelse på Filmproducer.dk v. Filmby Aarhus, 4 år på The Company Film & TV samt 3 år i TV-branchen i London.


Kort fortalt, Merete elsker film!


DITTE LUNDSGAARD NIELSEN

JURY (ANIMATION)Ditte Lundsgaard Nielsen arbejder på Viborg Animation Festivals to spor: VAF film og ANIMOK, hvor hun planlægger og kuraterer filmprogrammer samt udvikler og planlægger talks, workshops og undervisningsmaterialer.


Ditte er vild med film, da film altid handler om at fortælle noget til nogen. Det noget kan være alt mellem himmel og jord, men der skabes altid en relation mellem mennesker, når man ser film pga. det noget. Hvilket er smukt!

MUSIKVIDEO

MATTIS HEURLIN

JURY (MUSIKVIDEO)Reprise er en duo mellem filminstruktør, Mattis Huus Heurlin, og filmfotograf, Milan Bjørnild. De har base i København, hvor de producerer musikvideoer, reklamefilm og modefilm.


Derudover er de begge en del af foreningen Super8, hvor de arbejder med fiktionsfilm.


MILAN BJØRNILD

JURY (MUSIKVIDEO)
Reprise er en duo mellem filminstruktør, Mattis Huus Heurlin, og filmfotograf, Milan Bjørnild. De har base i København, hvor de producerer musikvideoer, reklamefilm og modefilm.


Derudover er de begge en del af foreningen Super8, hvor de arbejder med fiktionsfilm.


PRÆ-JURYEN Udvælgelsen

FILMKRAFTS BESTYRELSE OG FILMVENNERKarin Fast, Biffen Nordkraft

Naja Ravn-Jensen, Biffen Nordkraft

Rune Clemmensen, Station 10

Tina Pedersen, PR- og kommunikation

Mikkel Frost, filmnørd og ven af festivalen

Henrik Rytter, Cand.mag. i dansk og film&tv/mediefag